Produkty a služby

Základem nabídky jsou jednotlivé druhy přírodního koření. Koření je získáváno od ověřených dodavatelů, původem je z produkčně nejkvalitnějších oblastí světa a je zpracováváno ve specializovaných výrobních prostorách. Nedílnou součástí dodávek koření a surovin jsou příslušné atesty kvality.

Firma Cibus Technology s.r.o. zajišťuje pro své zákazníky rovněž kompletní technologický servis a nabízí spoluúčast při řešení případných výrobních problémů.

Přírodní koření

Koření, to jsou různé části rostlin – semena, kořeny, listy, kůra, poupata, bobule a další plody s výraznou chutí nebo vůní, které se obvykle používají k ochucování pokrmů. V dávné minulosti sloužilo koření hlavně jako konzervační prostředek a při přípravě léků a parfémů. Ke kuchyňským účelům je ve větší míře začali užívat jako první Římané. Koření bývalo vzácným a exotickým přepychem pro bohaté. Dnes jsou nejrůznější známé druhy koření dostupné každému.

Máte zájem o naše produkty či služby?
spices-800x1095

Jednodruhové koření

Koření nabízíme v základním balení o hmotnostech 15-25 kg nebo podle přání zákazníka.

Výběr z nabídky

Bazalka Bobkový list celý Cibule granul.,mletá, plátky
Cibule smažená Česnek granul.,mletý, plátky Hořčičné semínko celé, mleté
Hřebíček celý Chilli mleté, drcené Kmín celý, drcený, mletý
Kurkuma mletá Libeček Majoránka
Muškátový květ ml. Muškátový ořech ml. Nové koření celé i mleté
Oregano Paprika pálivá Paprika sladká 80 Asta
Pepř bílý celý, mletý, drcený Pepř čtyřbarevný celý, drcený Pepř černý celý, drcený, mletý
Pepř červený celý, drcený Pepř zelený celý, drcený Petržel nať
Rozmarýn Skořice mletá Tymián
Zázvor mletý a další dle poptávky zákazníků

Směsi koření

Jsou připravovány podle tradičních receptur, které odpovídají chuti českého spotřebitele, přičemž jsme schopni receptury upravovat podle chuťových zvyklostí jednotlivých oblastí i zákazníků. Některé mohou být i směsmi přírodního koření a kořenicích extraktů (pepř černý mletý, muškátový ořech) nanesených na nosiči (jedlá sůl, dextroza). Mezi tyto směsi patří např. i směsi dekoračního koření – koření určené ke zvýraznění a k zvýšení atraktivity povrchu nebo nářezu výrobků.
Kvalita všech našich směsí je garantována vstupní kontrolou surovin.

Výběr z nabídky

Kořenící směs pro pekaře Zlaté kuře Koření na škvarky
Argentina Gyros Kari
Pečené kuře Rychtářská krkovička Mexické koření
Texas gril Grilovací ďábelské Steaková směs
Falafel Pepřové koření Koření pěti vůní
Bylinkové máslo Směs Hubert Směs Čína
Šunkový salám Ostravská klobása Baštýřská klobása
Klobása Fatra Gombasecká klobása Domácí jaternice
Tlačenka světlá Jelítka kroupová Taliány
Tlačenka slezská Budapešťská klobása Varšavská klobása
Klobása Lombardia Klobása Salsicia Fresca Klobása Sardinia Fresca
Myslivecká klobása Frankfurtská klobása Směsi na ochucení chipsů
dekorační koření Směsi na ochucení extrudovaných výrobků, pečiva, sušenek
Směsi pro použití ve výrobě polotovarů a v gastronomii
a další dle poptávky zákazníků

SMĚSI KOMBI pro masnou výrobu

Jde o směsi přírodního koření a potravinářských přísad – aditiv.
Typické složení: přírodní koření a kořenicí extrakty, stabilizátory = fosfáty, antioxidanty, cukernaté látky.

Výběr z nabídky

Slovenský salám Špekáčky , Špekáčky pikant Śunkový salám
Gothajský salám Bavorská sekaná Domácí sekaná
Lovecký salám Turistický salám Selský salám
Paprikový salám Výrobní salám Vysočina
Métský salám Klobásy na gril Klobása Salsiccia
Párky : libové, vídeňské, lahůdkové,apetit,ďábelské,fankfurtské, debrecínské, Eso, Bivoj a řada dalších
Klobásy : vinná, bílá, pikantní, ostravská, uherská, dunajská, zbojnická, z komína, formanská a řada dalších
a další dle poptávky zákazníků

Přípravky pro přípravu uzeného a vařeného masa

Pro výrobu uzeného a vařeného masa jsme vyvinuli řadu přípravků s označením LAUMA

Přípravky jsou speciálně určeny především pro nakládání masa a nástřiky 20 – 60 % z původní hmotnosti. Optimální kombinace dobře ve vodě rozpustných a rozptýlitelných potravinářských aditiv a přísad zajišťuje vysokou stabilitu vázaného láku, vybarvení a celkového chuťového vjemu.

Přípravky jsou použitelné pro výrobky ze všech druhů mas a je možné je modifikovat dle záměrů výrobce.

Výhody používání přípravků LAUMA

  • štavnatost finálního výrobku
  • stálost a kvalita vybarvení
  • výrazné snížení ztrát tepelným opracováním
  • zlepšení konzistence, a tím i krájitelnosti finálního výrobku

Výběr z naší nabídky

Laumix ochucený přípravek pro nástřik + 20 – 30% z původní hmotnosti masa
Lauma Instant pro nástřik + 35 až 45% z původní hmotnosti masa
Lauma Basic základní přípravek určený pro nástřik od + 20 až 25% z původní hmotnosti masa
Lauma Excelent pro nástřik cca + 50% z původní hmotnosti masa
Lauma Excelent smoke přípravek s aroma kouře pro nástřik cca + 50 % z původní hmotnosti masa
Lauma 40 pro nástřik + 40% z původní hmotnosti masa
Lauma 60 Plus pro nástřik do + 60% z původní hmotnosti masa

Přípravky pro přípravu šunek a šunkových výrobků

Řada přípravků HAMKO

kompozice  stabilizátorů, antioxidantů, dochucovadel pro ekonomickou, spolehlivou výrobu a chutný konečný výrobek

VÝHODY POUŽÍVÁNÍ PŘÍPRAVKŮ HAMKO

  • zajištění standardní výroby
  • stálost a kvalita vybarvení a chuti
  • výborná krájitelnost finálního výrobku

VÝBĚR Z NAŠÍ NABÍDKY

Hamko 50 pro nástřik + 50 % z poč.hmotnosti masa dávk. 11-13 g/kg hot.výr. + 30 g / kg brambor. škrobu
Hamko CR pro nástřik + 50 – 60 % z poč.hmotnosti masa dávk. 20-25 g/kg hot.výr.
Hamko 80 pro nástřik + 80 % z poč.hmotnosti masa dávk. 10,25-11 g/kg hot.výr. + 40 g / kg brambor.škrobu
Hamko 200 pro nástřik + 100 % z poč.hmotnosti masa dávk. 35 g/kg hot.výr. + 15 g / kg brambor.škrobu
Hamko Honey s příchutí medu
Hamko Baby pro nástřik + 30 – 40 % z počáteční hmotnosti masa
Hamko Supre pro nástřik + 15 % z poč.hmotnosti suroviny
Přípravky pro výrobu pršutů
+ další přípravky pro výrobu šunkových výrobků všech jakostních kategorií dle požadavků zákazníků

maso-800x955

Potravinové přípravky

Kutrovací přípravky, stabilizátory přidávané vody a tuku a emulgátory v základní i kombinované formě pro zajištění stability masné výroby.

Bramborový škrob

nativní

Unikombi, K1

kutrovací přípravky

Ekonal

Směs živočišných bílkovin a rostlinných vláknin bez lepku, stabilizátorů a tuků, připravená podle speciální receptury pro zvýšení stability přidané vody do výrobků. Zvláště vhodný při výrobě drobných masných výrobků.

Karagenan

dobře ve vodě rozptýlitelný hydrokoloid s vysokou želírovací schopností. Vhodný pro použití při výrobě drobných masných výrobků stejně jako pro použití v nastřikovacích lácích. Ve výrobcích vytváří spojení mezi masovou šťávou, masovými vlákny a přidanou vodou.
Dávkování zpravidla 1 – 7 g podle potřeby aplikace.

Speciální přípravky

Jsou určeny především pro zlepšení vzhledu a zatraktivnění masných a ostatních potravinářských výrobků.

Přípravky pro přípravu křehčených mas

Tyto přípravky jsou zvláště využívány při výrobě masných polotovarů určených pro grilování nebo jinou kulinářskou úpravu.

Přípravky s efektem prodloužení stálosti vybarvení a celkové svěžesti výrobků

Zástupci této skupiny jsou především přípravky Blastal a Blastal meat.

Povrchové pokryvy masných výrobků

  • Tmavý pokryv sypký přípravek pro získání tmavo-hnědé až černé barvy povrchu masných výrobků
  • Černý pokryv sypký přípravek pro získání tmavé až černé barvy povrchu masných výrobků
  • Havířský pokryv
  • Červený pokryv
  • Paprikový pokryv
  • Hemalin sušená krevní bílkovina hemoglobin, náhrada čerstvé krve

Technologické koření - průmyslové kořenicí extrakty

  • Tekuté paprikové výtažky – oleoresiny
  • Paprex 80.000 CU – tekutý koncentrát papriky pro dobarvení výrobku
  • Paprika mletá 8.000 CU – prášková kombinace přírodní papriky a extraktů

Barviva a barvicí přípravky

  • karmína – košenila v sypké formě

Ostatní přípravky

  • CTSkin – pro výrobu kůžové emulze bez nutnosti měkčení kůží v láku
  • Sapro – přípravek na bázi GdL pro výrobu trvanlivých uzenin
  • Bensor – přípravek na bázi benzoanu sodného a sorbanu draselného k chemické konzervaci potravin

a další dle poptávky zákazníků…